Over mezelf


Mijn drie opgroeiende jongens, zieke vader , zorgende job als logopediste en zorgcoördinator zorgden ervoor dat ik enkele jaren geleden enkel nog op een 'overleefmodus' bestond. Het leven rondom mij zoog mijn energie, mijn levenskracht, weg. Te weinig aandacht ging naar positieve energie, rustpunten en adem HALEN. Toen mijn job even 'on hold' gezet werd, kwam er tijd vrij, maar ook ruimte. Ruimte om aandacht te geven aan mijn eigen noden. Een lichaam in nood geeft enorm veel signalen.... Alsof het met een megafoon schreeuwt om aandacht. De constante druk op de borstkas, pijnlijke benen en armen, hyperventilatie, staren,...het werd allemaal een deel van mezelf.

Door terug te voelen, te luisteren, door controle los te laten en te laten komen wat letterlijk (en figuurlijk) op mijn weg kwam, ben ik stilaan weer opgestaan om nadien, op een andere manier, verder te gaan.

Hartcoherentie heeft me enorm geholpen om stap per stap terug voor mezelf te zorgen. Dankzij deze ademtechniek en de dagdagelijkse oefeningen minderden de lichamelijke klachten snel en kwam er zo een stukje energie en veerkracht vrij.

Vandaag ben ik heel dankbaar dat ik dat stukje kan delen. Samen ga ik graag de uitdaging aan om je te helpen om terug de balans te vinden en veerkracht te ontwikkelen voor nieuwe uitdagingen die het leven biedt.